Valitse maa tai alue.

Close
0 Item(s)

APEC: TI ajattelee sivusuunnassa, että AC-dc-siru on 15 mW valmiustilassa

TI-TPS7A78-ac-dc

”Laite saavuttaa parhaan tasapainon korkean hyötysuhteen ja erittäin alhaisen melun välillä samalla kun se pienentää virtalähteen kokoa.

Soitti TPS7A78, se on erittäin edistyksellinen vuosikymmenien vanha kapasitiivinen tiputustekniikka, joka käyttää kondensaattorin (tässä tapauksessa Cs) sarjaimpedanssia verkkotaajuudessa "irti" suurimman osan verkkojännitteestä ilman todellista tehohäviötä ( valitettavan tehokertoimen hinta).

Tähän vanhaan ajatukseen se lisää tehokkuutta ja lisää säätelyä hallittavalla, aktiivisella verkkovirta-tasasuuntaajalla, joka täyttää säiliökondensaattorin (Cscin), joka syöttää 4: 1-kytkettyä kondensaattorijännitettä alaspäin. lähtövirta. Tulossa on perinteinen LDO-lineaarinen säädin.


TI-TPS7A78-ac-dc-block"Cs: n reaktanssi asettaa suurimman AC-latausvirran, jota käytetään tasoittamaan tasasuuntaisen AC-jännitteen irtokondensaattorin [Cscin]", sanoi yritys. ”Kytkinsuojuksen 4: 1 vaihe vähentää tulovirtaa 1/4. Ylijännitevirtoja [Rs] käytetään rajoittamaan virtausvirtaa laitteeseen. R: ää voidaan käyttää myös laitteen suojaamiseen ylijännitteiltä yhdessä TVS: n [ohimenevän jännitteenvaimentimen] tai MOV [metallioksidivaristorin] kanssa. "

Yleiset tiedot ovat:

Kun teho on 3,4V - 5V, aktiivista tasasuuntaajaa ohjataan pitämään 600 mV: n pudotus LDO: n yli (sekä kuorman että lämpötilan yli) minimoimaan tehonhäviönsä - joten jos lähtö on asetettu 4V: ksi, tasasuuntaaja varmistaa 4,6 V: n, pidetään säiliön / LDO-tulon päällä.

Jos jännite on 3,4V - 1,25 V, aktiivinen tasasuuntaaja säilyttää kiinteän 4V: n säiliöön.

Jos lähtöjännitteessä havaitaan ylijännite (> 5,75V), esimerkiksi voimakasta kuormaa poistetaan yhtäkkiä lähdöstä - suojapiiri pysäyttää kytketyn kondensaattorin osan, kunnes ylimäärä LDO-tulokondensaattorissa on käytetty. Tämä tulee todennäköisesti toimimaan, kun lähtö on asetettu 5V: ksi - 5,75 V: n kynnys on lähellä 5.6V: ta, jota ohjattu tasasuuntaaja pitää LDO-tulossa.

Kun AC ei ole käytettävissä, on mahdollisuus syöttää virtaa dc-lähteestä säiliön kondensaattorin liitäntätappiin - tarkista tietolomake muutamasta varoituksesta tämän vaihtoehdon ympärillä - joista yksi on, että tätä voidaan käyttää vain lähtöjännitteillä 3,3 V: iin.

Tulostusvirran rajoitus on säädetty lämpösuojauksella, jos ylikuormitus tai oikosulku säilyy.

Sirun käyttämän mirocontrollerin eduksi on käytettävissä kaksi informaatiotappia: Virransyöttö on avoimen tyhjennystappi, joka näyttää tulon AC-tehon laskevan. Power-good on avoimen tyhjennystappi, joka osoittaa, että lähtö on noussut yli 92% sen arvosta (2%: n hystereesillä, kun se putoaa).

Lämpö- ylikuormituksen jälkeen lähtö kytketään takaisin, kun laite jäähtyy riittävästi.

Absoluuttiset pienimmännit ovat AC-tuloissa 30 V ja säiliössä 30 V, vaikka jälkimmäinen putoaa 24 V: iin, kun sitä käytetään dc: llä. Jopa 3A on sallittu hetkellisesti AC-tuloista säiliöön. Suurin teho on 120 mA täydellä sillalla, 60 mA puoli).

Eräs mahdollinen sovellus on älykkäiden mittareiden tehostaminen, jossa TI: n mukaan ”toisin kuin tyypilliset AC-tasavirta- ratkaisut, TPS7A78 ei vaadi ulkoista magneettista, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan sähköisen mittauksen sovelluksiin tekemällä sen entistä kestävämmäksi. Se täyttää IEC 61000-4-8 -standardin, kuten sähköisen mittauksen, edellyttämät standardit. "

Sovelluksen huomautus,Cap-pudotus offline-syötössä e-metreille”On käytettävissä, joka kuvaa piiriä, joka toimittaa 3,3 V: n (vähintään 50 mA) 90 - 265Vac. Tehokkuus on 53% 120Vac: ssa 50 mA: ssa.

Se voi myös täyttää sähkömagneettisen yhteensopivuuden vaatimukset TPS7A78: n avulla, lue lyhyt artikkeli ”Miten tehdä yksinkertainen ei-magneettinen AC / DC-virtalähde”.

TPS7A78 on 14-napainen, 5 x 6,5 mm: n TSSOP.